Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

Spektaklis „Fantazijus“ – drama su laiminga pabaiga

Reklama

Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre (Gedimino pr. 22) balandžio 12 ir 13 d. įvyks spektaklio „Fantazijus“ premjera. Režisierės Gabrielės Tuminaitės filosofinė komedija, pastatyta pagal prancūzų autoriaus Alfredo de Musset pjesę „Fantazijus“, kurioje pagrindinį Fantazijaus vaidmenį atlieka aktoriai Martynas Nedzinskas ir Tomas Rinkūnas, visomis spalvomis atskleidžia kontroversišką, sentimentalią, bet kartais ir cinišką, aštraus liežuvio, o kartu ir mąstančio herojaus dualistinį portretą.

Kas gyvenime yra mirtis? Tik dar vienas įdomus ir smalsus įvykis, po kurio mes sužinosime tai, ko niekas niekada nežinojo.

Martynas Nedzinskas

Fantazijaus įžvalgos, dialogai bei humoras susipina į vieną komediją su bloga pabaiga, kuri dar gali būti pavadinta drama, besibaigiančia laimingai. 
Spektaklyje taip pat vaidina Daumantas Ciunis, Marius Čižauskas, Arvydas Dapšys, Tomas Stirna, Tomas Kliukas, Kirilas Glušajevas, Mantas Vaitiekūnas, Jokūbas Bareikis, Agnė Šataitė, Miglė Polikevičiūtė ir Rasa Jakučionytė. 

Pagrindinio vaidmens atlikėjas Martynas Nedzinskas:

„Fantazijus – beprotiškai charizmatiškas, talentingas, kontroversiškas, intelektualus ir vienišas žmogus. Toks jaunas ir toks aistringas gyvenimui! Jis tiesiog trokšta gyventi gyvenimą visokį ir nebijo iššūkių, kurie užgriūna žmones. Vietoj to, kad pasiduotų ar liūdėtų, jis kuria vieną avantiūrą po kitos net ir nesėkmes išnaudodamas savo gyvenimo aistrai. Žaisti. Žaisti su mirtimi, gyvenimu, meile ir nepaisyti jokių mums primestų taisyklių – štai, ko galima būtų pasimokyti iš Fantazijaus

Kas gyvenime yra mirtis? Tik dar vienas įdomus ir smalsus įvykis, po kurio mes sužinosime tai, ko niekas niekada nežinojo. Galybė temų, telpančių į paprastą siužetą. Paprastoje istorijoje persipina ne tik mirties, meilės, temos, bet čia pat atsiranda ir teatro, menininko, valdžios temos, kurios yra lygiavertės. Komedija keičia dramą ir atvirkščiai.“

Komentuokite