Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

Vaistas nuo kraujomaišos – menininkų „Non Grata“ performansai Kaune

Reklama

Kauno menininkų namai rugpjūčio 30 d. 19 val. kviečia performanso meno gerbėjus išlydėti vasarą su sprogdinančią energiją žadančiu tarptautiniu menininkų kolektyvu „Non Grata“ ir tikriausiai paskutiniu šio sezono barbekiu. Įvairiose pasaulio šalyse performansus rodantys menininkai siūlo intensyvią patirtį, iš kurios galima tikėtis visko, tik ne likti nuošalyje.

Kaune planuojame didelį vasaros pabaigos vakarėlį. Kviečiame žmones ateiti, atsinešti maisto, mes užkursime grilius, kartu mėgausimės muzika ir stebėsime vykstančius performansus.

Al Paldrok

„Non Grata“ meniniai ritualai įtraukia, užburia ir atveria kitokį matymą arba supykdo, atstumia ir sukelia pasibjaurėjimą. Menininkų grupė save pristato kaip išlaisvintojus, kaip kelią, atrodo, nepakeičiamame kurse ir kaip vaistą nuo kraujomaišos tiems, kuriems menas baigiasi ten, kur prasideda menas.

Žiūrovus provokuos: Disco Tiger (Junnu Savolainen; Suomija), Anonymous Boh (Al Paldrok; Estija), Devil Girl (Taje Tross; Estija), 1KA (Prancūzija), Päve Koo (Suomija) ir Steve Vanoni (JAV). „Non Grata“ pataria: „Su savimi atsineškite plačias pažiūras, palikite pyktį ir atverkite savo čakras.“ Renginys nemokamas.

„Non Grata“ narys Al Paldrok:

„Skirtumas tarp meno ir pramogos yra tas, kad mene gausi tai, ko nesitiki, o pramogos metu – kaip tik tai, ko tikiesi. Menas gali būti galingas įrankis – visų gyvybės formų ir įvairių disciplinų sintezė: socialiniai santykiai, istorija, jausmai, nacionalizmas, fiziniai ir emociniai poreikiai, žodiniai ir rašytiniai susitarimai, antropologija, geografija, filosofija, garsai, kvapai, troškimai, ir savo kūryboje stengiamės juos visus ar tiek, kiek galime, atskleisti.

Kuriu performansus ir mėgstu šią meno sritį, nes labai sunku tiksliai įvardyti, kas iš viso tai yra. Mano manymu, dėl šios priežasties performansai ir yra tokie populiarūs: žmonėms patinka netikėtas rezultatas, jausmas, kai nežinai, kas iš to išeis, kažką matai, bet nežinai, kas tai yra. Kaune planuojame didelį vasaros pabaigos vakarėlį. Kviečiame žmones ateiti, atsinešti maisto, mes užkursime grilius, kartu mėgausimės muzika ir stebėsime vykstančius performansus.

Absoliuti dauguma „Non Grata“ pasirodymų yra interaktyvūs ir atviri intervencijai. Įvairiose situacijose iš publikos galima laukti visko: nuo trikdančių komentarų iki tiesioginės fizinės jėgos, taip pat nenuspėsi aplinkos ir kada veiksmą pertrauks policija, gaisrininkai ar greitoji pagalba. Tokiame chaose sunku atskirti atlikėją nuo žiūrovo – kiekvienas fiziškai ar bent energetiškai tampa renginio dalyviu. Vienas svarbiausių performanso meno iššūkių – gebėti kontroliuoti atlikimo procesą, būti pasiruošusiam improvizuoti ir valdyti vyksmą nenuspėjamose situacijose.“

Komentuokite
Autorius:
VOXART.lt