Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

Speciali darbo grupė teiks siūlymus, kaip sumažinti karantino padarinius kultūros sričiai

Reklama

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas sudarė darbo grupę, kuri rengs pasiūlymus dėl priemonių, skirtų mažinti neigiamus padarinius kūrėjams ir kultūros organizacijoms dėl paskelbtos valstybės lygio ekstremalios situacijos ir karantino.

Prireikus darbo grupė pasitelks kitų valstybės institucijų ir įstaigų, nevyriausybinių organizacijų atstovus.

Kultūros ministerija

Kaip praneša Kultūros ministerija, darbo grupę sudarys kultūros ir meno įstaigų, kūrybinių ir kultūrinių industrijų, atlikėjų teisių administravimo, žiniasklaidos, savivaldybių asociacijų, Kultūros tarybos, Lietuvos kino centro, Kultūros ministerijos atstovai. Darbo grupei vadovauja kultūros ministras. Prireikus darbo grupė pasitelks kitų valstybės institucijų ir įstaigų, nevyriausybinių organizacijų atstovus. Pirmasis darbo grupės posėdis numatytas artimiausiu metu.

VOXART.lt jau rašė apie Vyriausybės priimtas priemones darbdaviams ir darbuotojams, Lietuvos kultūros tarybos ir kitų institucijų sprendimus, aktualius kultūros sričiai. Visgi kai kuriomis priimtomis priemonėmis pasinaudoti galės ne visi. Dėl ne itin aiškių aplinkybių subsidijomis darbdaviams negalės pasinaudoti asociacijos forma veikiantys juridiniai asmenys.

Karantinas visoje Lietuvoje paskelbtas iki kovo 30 d. 24 val. Jo metu be kitų draudimų negali būti organizuojami jokie renginiai, kultūros įstaigos neaptarnauja klientų fiziškai, tik nuotoliniu būdu, kur tai įmanoma. Ekspertai ir kai kurie valstybės institucijų atstovai jau kalba, kad karantinas greičiausiai bus pratęstas ilgesnį laikotarpį.

Reklama
Komentuokite