Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

TSEKH galerijos gimtadienio proga – I. Petrovo akvarelių paroda

Reklama

Liepos 22 d. 20 val. TSEKH galerija (Vytenio g. 6, Vilnius) švenčia vienerių metų gimtadienį ir šia proga atidaro ukrainiečio Ievgeno Petrovo akvarelių ciklo parodą „Kur mūsų nėra“.

Paroda ne tik skiria dėmesį imigrantams iš „trečiojo pasaulio šalių“, ji – apie skirtingus žmones, kurie yra nuplėšti nuo gimtųjų namų

I. Petrovas visada atvirai sakė, kad jam įdomu dirbti su gyvomis temomis, kurios jį užkabina, o ne kurti sudėtingus teoretinius konstruktus. Šis projektas skiriamas žmonėms, kurie, palikti likimo valiai, su savitu kultūriniu kodu atsidūrė svetimoje terpėje, jų mėginimams sąveikauti su nepažįstama aplinka.

Paroda ne tik skiria dėmesį imigrantams iš „trečiojo pasaulio šalių“, ji – apie skirtingus žmones, kurie yra nuplėšti nuo gimtųjų namų – nuo slavų ir jakudzų iki Jungtinės Karalystės karalienės ir astronautų.

Parodos autorius Ievgenas Petrovas:

„Visi kūriniai, eksponuosimi parodoje, sukurti per porą metų, 2016-2017 m. Serija buvo sukurta specialiai galerijos padaliniui Vilniuje, tačiau ne visai šiai šventei, t.y., galerija laukė, kada pabaigsiu kūrinius ir paprasčiausiai taip gražiai sutapo. Jei būčiau baigęs projektą vėliau, pavyzdžiui, rudenį, tuomet ekspozicija būtų pristatoma rudenį.“

Reklama
Komentuokite
Autorius:
VOXART.lt
Žymos: TSEKH galerija