Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

Koncerte „Skambantys kūnai“ susijungs menas ir medicina

Reklama

Spalio 2 d. 19 val. „Menų spaustuvėje“ (Šiltadaržio g. 6, Vilnius) įvyks koncertas „Skambantys kūnai“, tiriantis žmogaus sveikatos ir meno santykį.

Pirmyn atgal zujo kompozitoriai su partitūromis rankose, tarsi kokie architektai, projekto organizatoriai susirūpinusiais ir besišypsančiais veidais.

Robertas Bliškevičius

Bendradarbiaujant medikams, kompozitoriams ir kitų meno sričių atstovams, sukurtišeši nauji audiovizualiniai kūriniai, atspindintys tam tikrą žmogaus kūno organų veiklą ir procesus, kurie bus pristatyti koncerto metu.

Kamerinio orkestro „Modus“ meno vadovas ir dirigentas Robertas Bliškevičius:

„Tokie projektai, kaip „Skambantys kūnai“, visada yra labai įdomūs ir kupini įvairovės – tiek meninės, tiek organizacinės. Man atrodo, jog mums visiems pavyko taip susistyguoti, jog viskas vyko pakankamai sklandžiai, produktyviai ir su gera nuotaika.

Nedidelėje Lietuvos kompozitorių sąjungos salėje darbas virė tarsi kokioje senovės amatininkų dirbtuvėje: galėjai matyti muzikuojančius orkestrantus, šokėją, apšildantį savo kūną, elektroninės muzikos atlikėjus su savo įranga, visur buvo išvedžioti laidai, projektoriai, įvairiausia kita įranga, net kolbos iš laboratorijos; pirmyn atgal zujo kompozitoriai su partitūromis rankose, tarsi kokie architektai, projekto organizatoriai susirūpinusiais ir besišypsančiais veidais.

Tai buvo nepakartojamas vaizdas, kartais net pagalvodavau, jog reikėjo visa tai filmuoti ir tai būtų ne mažiau įdomu, negu pats koncertas. Kai šitaip viskas veikia lyg laikrodinis menchanizmas, ir muzikantai, kurie tokiais atvejais dažnai lieka nuošalyje nuo to kūrybinio proceso, tarsi įsijungia į jį ir kiekvienas asmeniškai pradeda jaustis svarbiu dalyviu.

Todėl, nepaisant to, jog šiame projekte kamerinio orkestro „Modus“ sudėtyje dalyvauja atlikėjai iš dviejų miestų (Vilniaus ir Kauno), iš įvairiausių kolektyvų (LNSO, Čiurlionio kvartetas, LNOBT, dalis studentų iš LMTA ir VDU Muzikos akademijos), pavyko gana lengvai suderinti visiems patogų repeticijų laiką, buvo lengva komunikuoti, o dėl visų atsakingumo ir geranoriškumo, kūrybinės ambicjios ir geros nuotaikos, repeticijos vyko labai konstruktyviai ir produktyviai. Dirbti buvo lengva ir malonu, tarsi būtume jau dirbę anksčiau ilgą laiką.“

Reklama
Komentuokite
Autorius:
VOXART.lt