Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

ART•me

Dizaino dokumentika: industrinio ir interjero produktų dizainas

Reklama

Dizaino dokumentikos – trumpametražių pasakojimų apie šiuolaikinį lietuvišką dizainą“ epizode apie industrinio ir interjero produktų dizainą savo patirtimi dalijasi Evelina Kudabaitė ir Julius Bučelis.

Julius Bučelis – produkto dizaineris, turintis daugiau nei aštuonerių metų patirtį dizaino pramonėje, ir kuris tiki, kad produktai turi būti suprantami, naudingi ir teiktų malonias patirtis. Darbą Julius renkasi su žmonėmis ir kompanijomis, kurios motyvuoja inovaciją, vadovaudamasis nusistatymu, jog nekurs to kas kenktų žmonėms.

Interjerų objektų dizainerė Evelina Kudabaitė žavisi pasakojimais slypinčiais objektuose bei jų galia perteikti pažinimą, prisiminimus ir emocijas labiau apčiuopiamu būdu. Kurdama ji nori papasakoti istoriją, sužadinti smalsumą bei norą pažinti objektą, sukurti artimesnį ryšį su vartotoju, o į kuriamą objektą žvelgia per medžiagiškumą ir transformacijos sąvoką. Didelį dėmesį skiria tvarumui, eksperimentams, medžiagų paieškoms bei jų apdirbimo technikoms. Tai taikant, Evelina kuria kasdienius objektus, taip suteikiant jiems unikalumo ir galimybę į juos pažvelgti iš kitos perspektyvos.

Epizodo metu, kalbant su Juliumi buvo, siekiama išsiaiškinti kas yra produkto industrinis dizainas, kokie yra svarbiausi įrankiai kuriant industrinį dizainą, ką reiškia kurti dizaino objektą įsivaizduojant universalų klientą ir dar daugiau. Na, o su Evelina, bandėme atsakyti kaip yra susijęs produkto dizainas ir tvarumas, kokie yra svarbiausi tavo įrankiai kuriant produktą? Ką reiškia kurti dizaino objektą įsivaizduojant universalų klientą? Eksperimentai ir medžiagų ieškojimas, kaip tradicijos, vietinės kultūros ir šiuolaikiškumo terpė? Ar mūsiškis, lietuviškas, produkto dizainas išsiskiria Baltijos šalių kontekste?

Kūrybinė komanda: Gabija Vanagė (projekto vadovė), Aistė M. Grajauskaitė (režisierė ir projekto koordinatorė), Gediminas Struckas (prodiuseris), Mikas Zabulionis (operatorius ir vaizdo režisierius; postprodukcija), Simona Žutautaitė (fotografė), Aušra Jankauskaitė (vertėja), Lina Šiškutė (vizualinis identitetas)

Projektą finansuoja: Lietuvos kultūros taryba

Projekto iniciatorius ir įgyvendintojas: Lietuvos dizaino forumas

Pagrindinis informacinis rėmėjas: LRT

Pagrindinis partneris: viešoji įstaiga „Meno genas“ / VOXART.lt

Kiti partneriai: portalai „Interjeras.lt“, ir „Pilotas.lt“; žurnalai „Centras“ ir „Literatūra ir menas“

Reklama
Komentuokite