Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

Naujos atminties reikšmės – parodoje „Prisiminimo sinonimas“

Reklama

Sausio 22 d. 18 val. „Si:said“ galerijoje (Daržų g. 18, Klaipėda) atidaroma Andriaus Zakarausko tapybos paroda „Prisiminimo sinonimas“.

Keletas darbų yra sukurti ansktyvą rudenį, jie jau spėjo pabūti Šiuolaikinio meno mugėje „Artissima“ Italijoje. Visi kiti eksponuojami darbai bus rodomi pirmą kartą.

Andrius Zakarauskas

A. Zakarausko darbuose pasirodanti prisiminimo ir sinonimo dermė nurodo į nuolatines prisiminimų svyravimo, pastovumo, įvairumo ir tapatumo, kintamo pastovumo ir pastovaus kintamumo jungties ribas. Andrius bando kurti, suteikti ir atverti naujas prisiminimų reikšmes.

r, šiuo atveju, drobėse svarbą įgauna ne tik tai, kas vaizduojama (pav. konkretus prisiminimas), kiek skystiškas ir elastingas, lankstus ir tirpstantis, sustingstantis ir išskystantis paties prisiminimo judėjimas ir kismas. Paroda veiks iki vasario 21 d.

Tapytojas Andrius Zakarauskas:

Projektas „Prisiminimo sinonimas“ gimė mano galvoje jau ženkliai anksčiau, nei mane „Si: said“ galerija pakvietė surengti pirmąją personalinę parodą šiemet. Keletas darbų yra sukurti ansktyvą rudenį, jie jau spėjo pabūti Šiuolaikinio meno mugėje „Artissima“ Italijoje. Visi kiti eksponuojami darbai bus rodomi pirmą kartą ir tai yra naujausi mano tapybos kūriniai. Keli jų yra sukurti specialiai šiai parodai.

Didžiausias iššūkis rengiant šią ekspoziciją, tikriausiai buvo geriausiai tinkamų darbų atrinkimas: dėl galerijos erdvės teko palikti tik vientisiausius, turinčius bendrą pasakojimą kūrinius.“

Reklama
Komentuokite
Autorius:
VOXART.lt