Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

„Melancholijos bokštai“ – apie vidinio pasaulio šviesą

Reklama

Balandžio 15 ir 16 dienomis, 19 val. šokio teatras „Airos“ kviečia į premjerą „Melancholijos bokštai“, kuri įvyks Menų spaustuvės Juodojoje salėje Vilniuje (Šiltadaržio g. 6).

Profesionali kūryba prasideda tada, kai kuriantieji yra subrendę.

Aira Naginevičiūtė

„Melancholijos bokštuose“ kūrybinė komanda eksperimentuoja su poetine kalba, pasitelkia poetines metaforas, kuria judesio ir muzikos naujadarus ir, stebėdama žmogaus sielos tamsą ir šviesą, mąsto apie žmogų, kūrėją, pasaulį ir egzistencinę tuštumą. Tačiau spektaklyje „Melancholijos bokštai“ melancholijos nuotaikos nėra dramatiškos.

Čia choreografė Aira Naginevičiūtė derina šviesų liūdesį ar nerimą su ironijos ir švelnumo prošvaistėmis, lakią ir tikrą žmogaus emociją paverčia estetine realybe, baugia ir gražia vidinio pasaulio šviesa. Sykiu – tai šiuolaikinio šokio projektas, kuriame kiekvienas stato savo interpretacijos bokštus.

Šiame spektaklyje choreografė A. Naginevičiūtė bei scenografas Arūnas Adomaitis jau ne pirmą kartą bendradarbiauja su dramaturge Gabriele Labanauskaite bei kompozitoriumi Vladu Dieniniu. Judesio, teksto ir garso elementus į vientisą šokio spektaklio mozaiką dėlioja performanso meno atstovas ir režisierius Benas Šarka bei šokėjos Goda Laurinavičiūte ir Greta Grinevičiūtė.

Choreografė Aira Naginevičiūtė:

„Manau, didžiausias iššūkis kuriant „Melancholijos bokštus“, buvo visos komandos gebėjimas klausyti ir išgirsti. Siekiu, kad visas šokio spektaklis suskambėtų laiku ir vietoje – tarsi orkestras, o kiekvienas personažas jame rastų savo vietą.

Džiaugiuosi, kad „Melancholijos bokštus“ kartu su manimi kuria tokios skirtingos ir stiprios asmenybės. Profesionali kūryba prasideda tada, kai kuriantieji yra subrendę.“

Komentuokite
Autorius:
VOXART.lt