Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

Elektrėnų festivalyje „Jaunystė 2017“ – džiazo improvizacijos nuo Švedijos iki Japonijos

Reklama

Šiandien, rugpjūčio 26 d., dešimtus metus iš eilės Vilniaus ir Kauno pusiaukelėje esantys Elektrėnai mažiausiai vienai parai taps Lietuvos džiazo sostine: čia vyks 2008 metais atgaivintas džiazo festivalis „Jaunystė“, kurio istorija skaičiuojama nuo 1968-tųjų.

Kultūros entuziastų dėka 2008 metais pavyko atgaivinti šį festivalį, o vėliau – paversti jį tradiciniu kasmetiniu vasaros išlydėtuvių renginiu.

Vitas Umbrasas

Į Elektrėnų kultūros centro aikštėje vyksiantį nemokamą renginį melomanus pakvies Lietuvos džiazo meistrai ir jaunieji talentai, žinomi atlikėjai iš Švedijos, Pietų Korėjos, Japonijos. Festivalis „Jaunystė 2017“ paskutinį vasaros šeštadienį Elektrėnuose vyks nuo popietės iki vidurnakčio. Į renginius žiūrovai kviečiami atvykti nuo 15 val.

Festivalio „Jaunystė“ koordinatorius Vitas Umbrasas:

„Elektrėnai ne be pagrindo vadinami Lietuvos džiazo lopšiu – šiame mieste 1968-aisiais metais įvyko pirmasis Lietuvoje ir antrasis Baltijos šalyse džiazo festivalis. Kultūros entuziastų dėka 2008 metais pavyko atgaivinti šį festivalį, o vėliau – paversti jį tradiciniu kasmetiniu vasaros išlydėtuvių renginiu. Labai džiugu, kad ilgametės „Jaunystės“ festivalio tradicijos bei pasaulyje plačiai žinomas Lietuvos džiazo scenos vardas kasmet leidžia plėsti renginio geografiją bei apimtis.

Deja, sunkiausia rasti rėmėjų. Mažas miestelis, gan mažos įmonės, žvelgiant iš finansinės pusės… Nekalbu apie informacinius rėmėjus – jų, ačiū Dievui, turime. Tačiau dar reiktų ir rimtos komandos.

Kalbant apie auditoriją, žiūrovai keičiasi gan stipriai. Pradžioje daugiausia vyravo vietinė inteligentija, pavieniai džiazo mylėtojai ir šiaip smalsuoliai, vėliau miestelėnų padaugėjo. Šiuo metu labai nemažą dalį klausytojų sudaro svečiai iš Kauno, ypač Vilniaus ir kitų miestų. Tą pastebime jau kelerius metus. Džiugu, jog kasmet metais klausytojų ratas plečiasi.“

Reklama
Komentuokite
Autorius:
VOXART.lt