Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

ART•me

Dizaino dokumentika: lietuviško dizaino identitetas

Reklama

Lietuvos Dizaino forumas pristato projektą „Dizaino dokumentika – trumpametražiai pasakojimai apie šiuolaikinį lietuvišką dizainą“ – 10 trumpo metro epizodų, kurie yra papildomi atskiru, įvadiniu, vaizdo įrašu. Šiame dokumentikos epizode dizaino sektoriaus atstovai kalba apie lietuviško dizaino identitetą, reikiamus pokyčius, siekiant vienyti dizaino sektorių bei kartu vystyti bendrą dizaino politiką.

Įvadiniame epizode apie lietuvišką dizaino identitetą mintis dėsto: Simonas Tarvydas, Jokūbas Jurgelis, Povilas Daugis, Ugnė Balčiūnaitė, Marija Puipaitė, Jonas Liugaila, Tomas Bartninkas, Justina Muralytė-Kozlovė, Ignas Kozlovas, Evelina Kudabaitė, Julius Bučelis, Gerda Liudvinavičiūtė.

Tad koks yra lietuviškas dizainas ir jo identitetas, ir ar mes jį turime; kokie yra identiteto bendravardikliai, pasireiškiantys visose dizaino srityse; ar Lietuva dar turi galimybę sukurti iš naujo savo identitetą, kuris skleistųsi dizaine tendencingai ir harmoningai, ar tai jau per vėlu, ir kokia yra Lietuvos kultūros politika, bei kodėl dizainas dar nėra matomas, kaip žiedinės ekonomikos dalis – klausimai ir temos į kurias šis dokumentikos epizodas pasineria ir stengiasi atsakyti.

Kūrybinė komanda: Gabija Vanagė (projekto vadovė), Aistė M. Grajauskaitė (režisierė ir projekto koordinatorė), Gediminas Struckas (prodiuseris), Mikas Zabulionis (operatorius ir vaizdo režisierius; postprodukcija), Simona Žutautaitė (fotografė), Aušra Jankauskaitė (vertėja), Lina Šiškutė (vizualinis identitetas)

Projektą finansuoja: Lietuvos kultūros taryba

Projekto iniciatorius ir įgyvendintojas: Lietuvos dizaino forumas

Pagrindinis informacinis rėmėjas: LRT

Pagrindinis partneris: viešoji įstaiga „Meno genas“ / VOXART.lt

Kiti partneriai: portalai „Interjeras.lt“ ir „Pilotas.lt“, žurnalai „Centras“ ir „Literatūra ir menas“

Reklama
Komentuokite