Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

„ArtVilnius‘20“ ir VOXART.lt bendradarbiavimo rezultatas – virtualus 3D turas

Reklama

Jei šį savaitgalį nespėjote užsukti į „Litexpo“ vykusią šiuolaikinio meno mugę „ArtVilnius‘20“, galėsite tai padaryti virtualiai. Mugės organizatoriai drauge su aktualios kultūros ir meno naujienų portalu VOXART.lt kviečia pasivaikščioti po mugės galerijas ir apžiūrėti ar net įsigyti jose eksponuotus kūrinius virtualiame 3D ture.

Stengėmės sukurti kuo tikroviškesnį įspūdį.

Matas Drukteinis

Mintis „ArtVilnius‘20“ lankytojams pasiūlyti virtualų 3D mugės turą kilo dar prieš prasidedant pasaulinei pandemijai, kurios atsiradimas dar stipriau paskatino organizatorius nelaukti ir savo auditorijai pasiūlyti inovatyvius sprendimus. Virtualų turą rasite „ArtVilnius‘20“ interneto puslapyje.

„Be jokios abejonės, pandemija daugelio mugių organizatorius privertė pasitelkti vis daugiau technologijų. Galimybė virtualiai susipažinti su meno kūriniais, kai apribotas mūsų visų judėjimas, tampa būtinybe. Virtualūs mugių turai išpopuliarėjo palyginti neseniai, šiais metais pasaulio meno rinkoje pirmą kartą pradėtos organizuoti net ir vien virtualios meno mugės. Jos vyksta ne tik internete, bet ir specialiai sukurtuose skaitmeniniuose pasauliuose. Įsigyti meno kūrinį juose galima tiesiog sėdint prie kompiuterio ekrano“, – sako „ArtVilnius‘20“ vadovė Diana Stomienė, pasidžiaugdama, kad renginys neatsilieka nuo pasaulinių mugių tendencijų. 

Meno mugė ArtVilnius’20. © Organizatorių nuotr.

Virtualus 3D turas po „ArtVilnius‘20“ sales suteikia galimybę aplankyti meno mugę iš namų. „Stengėmės sukurti kuo tikroviškesnį įspūdį, todėl gana detaliai galima apžiūrėti šiais metais mugėje dalyvaujančių galerijų stendus ir juose pristatomus kūrinius“, – sako virtualaus turo kūrėjas, kultūros ir meno portalo VOXART.lt vadovas Matas Drukteinis ir priduria, kad šiame 3D ture meno mylėtojai tikrai pajus mugės atmosferą ir susipažins su menininkų darbais. Skirtingi ir įdomūs jie leidžia suvokti vizualaus meno krypčių, stilių ir srovių įvairovę.

Rengiant virtualų „ArtVilnius‘20“ 3D turą, didžiausiu iššūkiu tapo mugės dydis. Virtualaus turo kūrėjams reikėjo nuskaityti daugiau nei 5000 kvadratinių metrų. Tai padaryti buvo sudėtinga ne tik technologiniu aspektu, bet, pirmiausiai, laiko atžvilgiu. Procesas užtruko apie 20 valandų, fotografuoti teko dvi naktis, kai mugėje nėra lankytojų.

Meno mugė ArtVilnius’20. © Organizatorių nuotr.

„Visą naktį praleisti tarp meno kūrinių – neapsakomas įspūdis, – sako Matas Drukteinis. –  Galiausiai pradedi šnekėtis ar tartis su skulptūra arba paveikslu“. VOXART.lt vadovas džiaugiasi, kad prieš penkerius metus prasidėjęs bendradarbiavimas su tarptautine šiuolaikinio meno muge, nenutrūksta. Virtualus turas po mugę taps ir viena pirmųjų skaitmeninių patirčių naujame VOXART Virtualaus meno centre, kuris publikai bus pristatytas jau šio mėnesio pabaigoje. Projektą remia Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.

11-oji tarptautinė šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius’20“ vyko spalio 2–4 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“.  „ArtVilnius’20” finansuoja –  Lietuvos kultūros taryba, globoja –  Vilniaus miesto savivaldybė, mecenatas – advokatų kontora „Cobalt“.

„ArtVilnius’20“ virtualus turas:

Pagrindinė 5 salė (galerijos ir paroda „Takas”). I dalis:

Pagrindinė 5 salė (galerijos ir paroda „Takas”). II dalis:

Projektų zona, 4 salė:

„ArtVilnius’20” virtualus turas po Litexpo lauką (paroda „Takas”):

Reklama
Komentuokite
Autorius:
VOXART.lt