Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

Šiauliuose – avangardinės mados ir meno šou

Reklama

Jau šį šeštadienį, gruodžio 2 d. 19 val., Šiaulių dailės galerijoje (Vilniaus g. 245, Šiauliai) vyks šiuolaikinio meno ir mados festivalio „Virus‘22“ renginys „VIRUS MADA + MUZIKA“.

Profesionalų komisija atrinko 17 geriausių kolekcijų ir trys kolekcijos bus įvertintos premijomis

Šis išskirtinis renginys jau daug metų puoselėja įvairias meno ir mados sintezės versijas. Šios meno rūšys suartėdavo ir skirdavosi festivalio programose, tačiau jas abi visada vienijo aktualumas, iššūkis, meninė branda. Šias jubiliejinio renginio savybes garantuos net trys vaizduojamojo meno parodos, išskirtinis konkursinis madų šou, šiuolaikinio šokio, muzikos, teatro projektai.

Kadangi šis festivalis prieš dvidešimt metų prasidėjo kaip menininkų kuriamos avangardinės mados šou, jubiliejiniame renginyje mados meno taip pat bus išskirtiniai daug ir gero. Profesionalų komisija atrinko 17 geriausių kolekcijų ir trys kolekcijos bus įvertintos premijomis, o madų renginio vaizdus praturtins vienos perspektyviausių muzikos grupės „Migloko“ garsai.

Konkurso „VIRUS MADA 2017“ finalininkė Inga Skripka:

„Kūryboje nebijau nei suklysti, nei pagadinti medžiagos, drąsiai imu į rankas žirkles. Niekada nesipaišau idėjų ant lapo. Piešimas pieštuku yra man tarsi kertinis akmuo, kuris mane sukausto. Tačiau prieš kurdama visada vaizduotėje turiu visą būsimų darbų bloką. Puikiai matau, į ką darbai turi pavirsti, kaip susijungti.

Tik po to kelis nesuprantamus brūkšnius ar taškelius įkomponuoju į lapą, kaip minties išsaugojimą. Taigi, mano kolekcija ir visa kūryba, teigčiau, išsiskiria drąsa. Gyvenime mane žavi absurdiškos ir linksmos istorijos, į stereotipus ir klišes įvilkti asmenys, kurie priklauso kažkuriai visuomenės grupei. Pvz., kultūristai, dailės atstovai, tokie kaip menotyrininkai, laukiantys savo artėjančio trisdešimtmečio asmenys ir t.t.                                                             

Mano kolekcijos idėja taip pat su šypsena „apšoka“ moteris, kurioms jau tuoj sukaks trisdešimt, o jos dar nėra ištekėjusios. Visa kolekcijos idėja yra įkvėpta aplinkos moterų. Darbų estetika remiasi į Rytų Europos tradicines vestuves bei slavišką moters pradą – visko daug ir saldu.“

Komentuokite
Autorius:
VOXART.lt