Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

Eksperimentinis žongliravimas dėmesio irimo temomis

Reklama

Rugsėjo 8 ir 9 d. 17.30 val. Naujojo cirko savaitgalio metu Menų spaustuvėje (Šiltadaržio g. 6, Vilnius) įvyks Aleksandro Lemperto performanso „Irimo mechanizmai“ eskizo pristatymas. Pasirodymo metu žiūrovai pamatys eksperimentinį žongliravimą, o autorius, naudodamas spontaninės kompozicijos metodą, tyrinės dėmesio ir atminties dezintegracijos procesus. 

Aš turiu lyg padalinti save į dvi dalis – viena dalis pasineria į irimo procesą ir tiesiog laisvai kuria ir ardo, o kita dalis lyg stebi tai iš šalies.

Aleksandras Lempertas

Anot Aleksandro Lemperto, efemerinės kamuoliukų trajektorijų struktūros sukuriamos ir tuoj pat arba suskaidomos, arba suyra savaime. Nuolaužos sujungiamos į naujos laikinas konstrukcijas ir prasideda naujas proceso ciklas. Tai kaip pokalbio fragmentai, girdimi per statybinį triukšmą.

Performanso autorius Aleksandras Lempertas:

„Bandymas iškomunikuoti dėmesio irimą yra šiek tiek paradoksalus – jei nuoširdžiai leisčiau savo dėmesiui iširti iki galo, tai bendravimas su kitais žmonėmis (šiuo atveju, žiūrovais) būtų akivaizdžiai neįmanomas. Kita vertus, nesinori tiesiog vaidinti irimo iš tikrųjų jo nepatiriant, išliekant per daug analitiškam.

Taigi aš turiu lyg padalinti save į dvi dalis – viena dalis pasineria į irimo procesą ir tiesiog laisvai kuria ir ardo, o kita dalis lyg stebi tai iš šalies ir bando visa tai bent minimaliai struktūruoti tam, kad performansas būtų įskaitomas žiūrovui. Šitas pasidalijimas – galėčiau jį aprašyti kaip žvilgsnį į save iš abiejų veidrodžio pusių –  turbūt ir yra didžiausias metodologinis iššūkis, su kuriuo susiduriu kurdamas.“

Reklama
Komentuokite
Autorius:
VOXART.lt