Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

ART•me

Dizaino dokumentika: koncepcija

Reklama

Epizode apie koncepciją pasakoja produktų ir jų sistemų dizainerė Gintarė Černiauskaitė, kurianti laisvalaikio ir sveikatingumo produktus. Studijavusi prestižinėje Olandijos akademijoje (Design Academy Eindhoven) bei dirbusi Meksikoje, Gintarė panaudojo pasaulinę patirtį įkuriant savo dizaino studiją „Creatus“ Vilniuje.

Šiuo metu dizainerė dėsto Vilniaus dailės akademijoje bei Kauno technologijos universitete bei tęsia dizaino tyrimus doktorantūroje Vilniaus dailės akademijoje. Gintarės darbai buvo pristatyti pasaulinėse parodose Milane, Niujorke, Los Andžele, Olandijoje ir Lietuvoje. Kūrėja yra pelniusi net keturis „Geras dizainas“ apdovanojimus ir savo patirtimi dalinasi įvairiose dizaino, inovacijų, intelektinės nuosavybės konferencijose Lietuvoje ir užsienyje.

Su Gintare bandome atsakyti į klausimus koks yra koncepcijos kūrimo ABC ir ar tai galėtume pavadinti savotiška antropologija? Kas yra koncepcija šiuo metu Lietuvoje ir kaip yra suvokiamas jos dizainas? Ką reiškia kurti objekto / produkto koncepciją įsivaizduojant universalų klientą ir ar toks klientas iš vis egzistuoja? Dizainerių vertė – kodėl lietuviai vis dar nevertina dizaino kaip ekonomikos variklio dalies? Koncepcija – lokali ar globali idėja?

Kūrybinė komanda: Gabija Vanagė (projekto vadovė), Aistė M. Grajauskaitė (režisierė ir projekto koordinatorė), Gediminas Struckas (prodiuseris), Mikas Zabulionis (operatorius ir vaizdo režisierius; postprodukcija), Simona Žutautaitė (fotografė), Aušra Jankauskaitė (vertėja), Lina Šiškutė (vizualinis identitetas)

Projektą finansuoja: Lietuvos kultūros taryba.

Projekto iniciatorius ir įgyvendintojas: Lietuvos dizaino forumas

Pagrindinis informacinis rėmėjas: LRT

Pagrindinis partneris: viešoji įstaiga „Meno genas“ / VOXART.lt

Kiti partneriai: portalai „Interjeras.lt“, ir „Pilotas.lt“; žurnalai „Centras“ ir „Literatūra ir menas“

Reklama
Komentuokite