Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

Kviečia teikti paraiškas Neringos savivaldybės meno stipendijai

Reklama

Neringos savivaldybės taryba kartu su Vilniaus dailės akademijos Nidos meno kolonija 9-ąjį kartą kviečia Lietuvoje įsikūrusius ir / arba Lietuvos pilietybę turinčius vizualiųjų ir taikomųjų menų, dizaino, architektūros, dailės istorijos, teorijos ar kritikos profesionalus teikti paraiškas Neringos savivaldybės meno stipendijai.

Konkurso dalyvis turi pateikti su Kuršių nerijos socialiniu, politiniu, kultūriniu kontekstu ir / arba ekologija susijusį projekto pasiūlymą. 

NMK rezidencija

Stipendiją sudaro 1000 Eur ir vieno mėnesio trukmės rezidencija Nidos meno kolonijoje (NMK) 2020 m. lapkričio 1–30 d. Laimėjus kūrybiniam kolektyvui stipendijos dydis nesikeičia. Paraiškos stipendijai gauti priimamos iki 2020 m. gegužės 29 d.

Stipendija skiriama konkurso būdu. Laimėtoją renka Neringos savivaldybės ir NMK deleguotų narių žiuri. Konkurso dalyvis turi pateikti su Kuršių nerijos socialiniu, politiniu, kultūriniu kontekstu ir / arba ekologija susijusį projekto pasiūlymą. 

Paraiškų teikimo tvarką rasite NMK svetainėje.

Nidos meno kolonijos rezidencijų programa profesionaliems su vizualine kultūra dirbantiems menininkams ir praktikams suteikia erdvę bei tinkamas sąlygas netrukdomai dirbti Nidoje, į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtrauktoje vietovėje. NMK supa unikalus Kuršių nerijos kraštovaizdis: miškai, kopos ir jūra.

Anksčiau Neringos stipendiją yra gavę Jurga Daubaraitė ir Jonas Žukauskas, Norbert Tukaj, Dalia Mikonytė ir Adomas Žudys, Žilvinas Landzbergas, Linas Kutavičius, Rūta Junevičiūtė ir Nicholas Matranga, Lena Dobrowolska, Laima Kreivytė.



Reklama
Komentuokite
Autorius:
VOXART.lt