Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

ART•me

Dizaino dokumentika: paslaugų dizainas

Reklama

Dizaino dokumentikos“  epizode su pašnekovais Jonu Liugaila ir Deividu Juozulynu iš strateginio dizaino agentūros „Critical“ skleidžiasi pasakojimas apie paslaugų dizainą. Koks skirtumas tarp socialinio ir paslaugų dizaino bei koks pastarojo ABC? Sovietinė kultūra ir anuometinis (paslaugų) dizainas – įtaka, kurią reikia išsaugoti, siekiant išlaikyti daugiasluoksniškumą ar kultūrinė trauma, kurios nereikia atidengti? Ar lietuviškas paslaugų dizainas turi unikalumo, išskirtinumo Baltijos šalių bei Europos kontekste? Tokius klausimus nagrinėja epizodo dalyviai.

Jonas Liugaila yra dizaino strategas ir vienas iš prekės ženklų ir paslaugų dizaino agentūros „Critical“ įkūrėjų. Būdamas Lietuvos dizaino asociacijos valdyboje ir Tarptautinės dizaino tarybos „ICoD“ viceprezidento pozicijoje, užsiima visuomenine veikla bei yra nacionalinės ir tarptautinės dizaino interpretacijos ir atpažįstamumo formavimo dalis.

Deividas Juozulynas, būdamas dizaino fasilitatoriumi agentūroje „Critical“, padeda verslams įveikti strateginius santykio su vartotojais iššūkius, veda kūrybines dirbtuves, savo įžvalgomis dalinasi publikacijose. Deividas industrinių produktų dizaino studijoje „Desdorp“, kuria ir vysto produktus, kurie gaminami ir pardavinėjami visame pasaulyje.

Kūrybinė komanda: Gabija Vanagė (projekto vadovė), Aistė M. Grajauskaitė (režisierė ir projekto koordinatorė), Gediminas Struckas (prodiuseris), Mikas Zabulionis (operatorius ir vaizdo režisierius; postprodukcija), Simona Žutautaitė (fotografė), Aušra Jankauskaitė (vertėja), Lina Šiškutė (vizualinis identitetas)

Projektą finansuoja: Lietuvos kultūros taryba.

Projekto iniciatorius ir įgyvendintojas: Lietuvos dizaino forumas

Pagrindinis informacinis rėmėjas: LRT

Pagrindinis partneris: viešoji įstaiga „Meno genas“ / VOXART.lt

Kiti partneriai: portalai „Interjeras.lt“, ir „Pilotas.lt“; žurnalai „Centras“ ir „Literatūra ir menas“

Reklama
Komentuokite