Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

Įvykių srautas / Lietuvoje

Tarptautinę džiazo dieną Panevėžio teatre „Menas“ – spektaklio „Oskaras“ premjera

Reklama

Tarptautinę džiazo dieną, Balandžio 30-ąją, bei gegužės 1 d. Panevėžio teatras „Menas“ pakvies į Tado Montrimo režisuotos muzikinės retro komedijos „Oskaras“ premjerą.

Pagrindinė idėja buvo rasti kūrinį ir pastatyti spektaklį su laiminga pabaiga.

Tadas Montrimas

Situacijų komedija su sveikos ironijos doze

Spektaklyje pasakojama vieno žmogaus istorija, kuriam nutiko „diena kaip tyčia“. Pagrindinis herojus susiduria su begale iššūkių, su begale naujienų ir jam tenka spręsti visus, tą dieną, iškilusius klausimus. Anot režisieriaus, spektaklyje yra paliečiamos tokios temos kaip šeimos, rūpesčio, meilės vienas kitam tema, taip pat yra paliečiama darboholikų tema – tokių žmonių, kurie yra tiek įnykę į savo asmeninius dalykus, kad jie tiesiog nebemato akivaizdžių dalykų, kurie vyksta aplink.

„Tai yra situacijų komedija, todėl spektaklyje vyrauja lengva nuotaika, tai nėra siaubo spektaklis, tai nėra kažkokia drama, bet aišku jis turi ir sveikos ironijos. Idėja spektakliui gimė jaučiant tą sudėtingą situaciją su kuria visi susidūrėme, turiu omenyje, būtent tada ėjęs karantino laikotarpis. Tai buvo jau po vasaros ir labai norėjosi teigiamų emocijų ir tikėjimo, kad viskas kažkada vėl bus gerai. Todėl pirmiausia atsispyriau nuo minties, jog reikia žiūrovui pasiūlyti kažką, dėl ko jis galėtų ir vėl patikėti, kad visa ši, vis dar tebesitęsianti situacija Lietuvoje, tikrai praeis. Pagrindinė idėja buvo rasti kūrinį ir pastatyti spektaklį su laiminga pabaiga“, – pasakoja Tadas Montrimas.

Spektaklis „Oskaras“. © A. Gudas

Premjera Tarptautinę džiazo dieną – ne atsitiktinai

Muzikinė retro komedija – taip apibūdinamas spektaklis, kuriame aktoriai gyvai groja su įvairiais instrumentais. Paklaustas, kaip jiems sekėsi susitvarkyti ne tik su vaidybinėmis užduotimis, bet ir muzikavimu, režisierius neslepia, kad aktoriai galiausiai nustebino patys save: „Iš tikrųjų man atrodo, kad daugelis net rado savyje naujus talentus. Pradžioje aktoriams trūko pasitikėjimo savimi, kilo diskusijos ir dvejonės dėl to, kad nemoka groti su tam tikrais muzikos instrumentais. Tačiau repeticijų metu visi labai stengėsi ir manau, kad galutiniame rezultate aktoriai nustebino ir patys save – viskas pavyko puikiai ir kiek daug, pasirodo, aktoriai turi patencialo būtent muzikai.“

Spektaklio premjera Panevėžio teatre „Menas“ įvyks Tarptautinę džiazo dieną. Tai, kaip sako Tadas Montrimas, spektakliui labai tinkama diena. „Iš tikrųjų to džiazavimo, tos laisvės, improvizacijos šiame spektaklyje yra užkoduota jau nuo pat pradžių ir jos yra labai, labai daug. Manau, kad tai tikrai turėtų įkvėpti aktorius ir padėti būti dar laisvesniais pasakojant istoriją dar linksmiau. Džiazas ir retro komedija „Oskaras“ turi labai daug bendro“, – sako režisierius.

Spektaklis „Oskaras“. © A. Gudas

Kartu su T. Montrimu, spektaklį kūrė scenografė ir kostiumų dailininkė Kristina Voicechovskaja, šviesų dailininkas Marius Ajauskas, kompozitorius – Darius Razgūnas. Spektaklyje vaidina Arnas Butkus, Elona Karoblytė, Aliona Kuriakina, Radvilė Bronušaitė, Izabelė Visockaitė, Dovilė Klementjeva, Aidas Jurgaitis, Saugirdas Stakelė, Ovidijus Kazarinas.

Reklama
Komentuokite
Autorius:
VOXART.lt