Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

Tarptautinė džiazo diena atkreipia dėmesį į mažuosius Lietuvos miestus

Reklama

Balandžio 30 d. visame pasaulyje švenčiama Tarptautinė džiazo diena. Šventė, suvienijanti skirtingus kontinentus, šalis ir miestus, džiazo klausytojams pateikia spalvingą muzikos paletę bei siekia skatinti kultūrų tarpusavio supratimą, dialogą bei toleranciją, o džiazą vadinti kalba, kuri apjungia visą pasaulį.

Entuziastai kuria naujas tradicijas, plečia savo miestų kultūros lauką.

Julijus Grickevičius

Prie Tarptautinės džiazo dienos minėjimo Lietuva prisideda jau ketvirtąjį kartą ir siūlo visą savaitę trunkančių renginių ciklą. Šiemet prie Tarptautinės džiazo dienos prisideda ne tik didieji šalies miestai: į renginius, skirtus šiai progai, kvies Kėdainiai, Birštonas, Jurbarkas, Tauragė bei Kaišiadorių rajone įsikūrę Žasliai.

Šventės metu klausytojams bus pristatoma įvairiausia džiazo muzika: pradedant lyriškomis Giedrės Kilčiauskienės džiazo miniatiūromis ar Dianne Reeves improvizacijomis, ir baigiant aštria Liudo Mockūno bei David Stackenäs muzika. Be to, džiugu, jog dalį renginių šiuo metu vykstantis festivalis „Kaunas Jazz“ sudėjo būtent į balandžio pabaigą ir juos padalino ne tik Kaune, bet ir mažesniuose miestuose.

Taip pat išskirtinė Klaipėdos iniciatyva: čia balandžio 30-ąją jau antrą kartą vyks Džiazo žvaigždės apdovanojimai, kurių metu bus įvertinti labiausiai nusipelnę uostamiesčio džiazo propaguotojai. Dar būtina išskirti Vilniuje įsikūrusį džiazo klubą „Jazz Cellar 11“, kuriame balandžio 30-ąją vyks finalinis jam session, kviečiantis visus sostinės džiazo muzikantus bei klausytojus susiburti ir visiems bendrai paminėti šią ypatingą šventę. Dauguma Tarptautinei džiazo dienai skirtų renginių nemokami.

Lietuvos džiazo federacijos prezidentas Julijus Grickevičius:

„Labiausiai džiugina, kad ši muzika atranda klausytoją net ir mažuose miestuose – Kėdainiuose, Tauragėje, Birštone, Jurbarke, Žasliuose. Entuziastai kuria naujas tradicijas, plečia savo miestų kultūros lauką. Išskirčiau Kėdainius – jie pirmieji turi Džiazo gatvę, muzikos mokykloje kuriasi džiazo skyrius, festivalis „Broma Jazz“ jau penktas šįmet.“

Komentuokite