Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

Pusšimčio paauglių užfiksuota karantino kasdienybė sugulė į melancholišką filmą

Reklama

Ką paaugliai veikia karantino metu? Kaip jiems sekasi išgyventi šį laikotarpį? Ar jiems nuobodu? Kino mokyklos „Youngblood“ studentų sukurtas trumpametražis filmas – melancholiškas pasakojimas apie vieną, tačiau labai ilgą dieną karantino metu. Šį sekmadienį, gegužės 31 d., studentų bendrą darbą bus galima išvysti nemokamai.

Tai tęsėsi keletą savačių, per kurias kiekvienas studentas atliko apie dešimt užduočių. 

„Youngblood“

Kai kovo 16 dieną buvo paskelbtas karantinas, ir duris užvėrė mokymo įstaigos, „Youngblood“ kino mokyklos vaidybos ir režisūros I ir II kurso studentai pradėjo filmuoti karantino dienoraštį. Jie fiksavo savo aplinką, artimuosius, naminius gyvūnus ir save. 

Iš mokyklos dėstytojų – režisierių Marijos Kavtaradzės ir Kamilės Milašiūtės, operatoriaus Vytauto Katkaus, aktorės Gelminės Glemžaitės ir kitų  studentai kiekvieną savaitę gaudavo įvairias kūrybines užduotis. Viltė Žilinskaitė, I kurso vaidybos programos studentė, pasakojo, kad kartą jos kursui reikėjo filmuoti paveikslą, kita užduotis buvo pavaizduoti savo karantino tikslus, dar vėliau – užfiksuoti tai, kas vyksta už lango ir t.t.

Reikalavimų daug nebuvo, jie taikyti tik vaizdo įrašo trukmei ir laikotarpiui, iki kada studentai turėtų atsiųsti atliktą užduotį. Tai tęsėsi keletą savačių, per kurias kiekvienas studentas atliko apie dešimt užduočių. 

Kadangi studentai matė tik savo filmuotus įrašus, bet ne kolegų, 20-ties minučių trukmės filmas jiems yra ilgai laukta proga pamatyti, ką nufilmavo kiti, ir netikėta staigmena mokslo metų pabaigos proga.

Kadras iš filmo. © „Youngblood“

„Į kiekvieną užduotį žiūrėjome kaip į atskirą. Nežinojome, kad galiausiai bus kuriamas bendras filmas, apjungiantis mūsų darbus. Iš tiesų netgi tarpusavyje nesitarėme, ką filmuojame. Užduotys man labai patiko, nes karantino metu skatino kūrybiškumą ir leisdavo pasukti galvą. Atsikeldavau ir pradėdavau galvoti, ką šiandien filmuosiu“, – pasakojo Viltė Žilinskaitė, I kurso vaidybos programos studentė.

Kai kuriuos studentus šis laikotarpis paskatino imtis savarankiškos kūrybos, gilinti žinias ir įgūdžius. 

„Nuobodu nebuvo. Karantinas suteikė galimybę pasaulį pažinti kitaip, įkvėpė kurti filmus. Be užduočių „Youngblood“ pats dar sukūriau atskirą karantino dokumentiką“, – paklaustas, ar laikas namuose neprailgo, atsakė režisūros programos I kurso studentas Ignas Masalskis. 

51 moksleivio atsiųstus vaizdo įrašus apjungė „Youngblood“ dėstytojas, montažo režisierius Armas Rudaitis.

Filmas kino platformoje „Kinofondas“ bus prieinamas visą sekmadienį, gegužės 31 dieną, jo peržiūra nemokama. Tą pačią dieną, kaip ir kasmet, vyks mokslo metų pabaigos šventė, kuri šiemet bus tiesiogiai transliuojama socialiniame tinkle „Facebook“.

Studentų sukurto filmo plakatas. © „Youngblood“
Komentuokite
Autorius:
VOXART.lt