Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

Aktualijos / Featured

Ministras pasidalijo, kada ir kokių tikėtis ribojimų atlaisvinimo kultūrai

Reklama

Kultūros ministras Simonas Kairys pirmadienį savo Facebook paskyroje pasidalijo Vyriausybės planuojamais karantino atlaisvinimais kultūros sektoriui.

Mano siekis, jog susidarytumėte bandrą vaizdą, kokiu keliu grįžinėsime į įprastą gyvenimą.

Simonas Kairys

„Sergamumo rodikliams judant pozityvia linkme, pavyksta susitarti dėl tokios atlaisvinimo eigos“, – rašo kultūros ministras. Jo teigimu, pirmiausia, pasiekus 200 atvejų 100 tūkst. gyventojų, galėtų atsidaryti parodų erdvės bei vykti renginiai, kuriuos stebima neišlipant iš automobilio.

„Kartu su nebūtinųjų prekių parduotuvių atidarymu, kartu turės galimybę atsidaryti muziejai, galerijos, kitos parodinės erdvės. Atsiras galimybė kultūros renginiams, neišlipant iš automobilio. Atsiprašau, kad čia miniu parduotuves, bet tai svarbus principas, kurį siekėme įtvirtinti. Kultūra šiandien yra svarbus žmogaus poreikis, reikalingos ne tik parduotuvės“, – teigia Simonas Kairys.

Pasiekus 150 susirgimo koronavirusu atvejų 100 tūkst. gyvenotojų, žadama, bus atnaujinamos bibliotekų paslaugos ir vieši kino rodymai: „Leidžiama bibliotekų skaityklų veikla, laikantis grupavimosi reikalavimų. Taip pat jau galime kalbėti apie kino teatrų atsidarymą, traktuojant juos ne kaip renginius, o kaip paslaugą, o tam bus bendri specialūs reikalvimai – 10 kv.m. vienam paslaugos gavėjui ir pan.“

Anot ministro, pasiekus 50 atvejų bus leidžiami renginiai: uždarose vietose – 50 žmonių, lauke – 100. Susirgimų skaičiui mažėjant ir pasiekus 25 atvejus, renginiuose uždaruose erdvėse galėtų susirinkti 100, atvirose – 200 žmonių. „Ministerija siekia dvigubai didesnių skaičių, bet kol kas lieka taip“, – prideda kultūros ministras.

„Saugumo reikalavimų yra daugiau, bet nenoriu užkrauti detalėmis. Jau nekalbu apie vakcinavimo, testavimo procesus, kas yra atskira tema. Mano siekis, jog susidarytumėte bandrą vaizdą, kokiu keliu grįžinėsime į įprastą gyvenimą“, – Facebook įraše sako S. Kairys.

VOXART.lt primena, kad karantinas buvo pratęstas iki vasario 28 dienos. Nuo sausio 21 d. leista bendrauti dviem namų ūkiams. Taip pat nuo vasario pradžios paslaugas gali pradėti teikti lauko slidinėjimo trąsos. Susirgimų tendencijai mažėjant planuojami ir kiti ribojų atšaukimai.

Reklama
Komentuokite