Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

Teatras: featured

Lėlių ir objektų teatro laboratorija kviečia dalyvauti ne tik menininkus

Reklama

Vilniaus teatras „Lėlė“ rengia šiuolaikinio lėlių ir objektų teatro laboratoriją „SurReality Check“, kurioje kviečia dalyvauti ne tik menininkus, bet ir įvairių kitų sričių atstovus.

Norima plėsti šios teatro rūšies suvokimo ribas, keisti esamus paviršutiniškus lėlių teatro stereotipus.

Vilniaus teatras „Lėlė“

Pirmą kartą organizuojama laboratorija, kaip teigiama išplatintame kvietime, Vilniaus teatras „Lėlė“ siekia skatinti meno ir kitų sričių kūrėjus atrasti bei domėtis lėlių ir objektų teatru, jį populiarinti Lietuvoje. Taip pat norima plėsti šios teatro rūšies suvokimo ribas, keisti esamus paviršutiniškus lėlių teatro stereotipus.

Teatras kviečia drąsiai leistis į eksperimentus, ieškoti bei su savo kūrybine komanda nuosekliai išvystyti savitą ir inovatyvią meninę viziją. Laboratorijoje dalyvauti gali įvairių – ne tik meno sričių – atstovai. Laukiama režisierių, dailininkų, mokslininkų, inžinierių, animatorių ir visų kitų, savo jėgas norinčių išbandyti lėlių ir objektų teatro srityje, kūrėjų paraiškų.

Laboratorija. © Vilniaus teatras „Lėlė“

Paraiškoje turėtų atsispindėti kūrybinio projekto idėja, stilius, estetika, išskirtinumas, projekto vizualumas ir kūrybinė komanda. Kūrybinis projektas turi pasitelkti lėlių ir objektų teatro technikas, kurios padės realizuoti meninę idėją. Tai gali būti teatro spektaklis, instaliacija, vizualus koncertas, lėlių standup, stop motion animacijos filmas, garso ir šviesų instaliacija, teatralizuota ekskursija bei kito formato kūrybiniai projektai.

Paraiškas dalyvauti laboratorijoje galima siųsti iki balandžio 30 d. adresu: laboratorija@teatraslele.lt. Atrinktus kūrėjus dalyvauti laboratorijoje teatras planuoja viešai paskelbti gegužės 8 dieną.

Klausimai ir daugiau informacijos: zilvinas@teatraslele.lt.

Kūrėjai turi pateikti:

  • Motyvacinį laišką ir CV.
  • Suburtos savo kūrybinės komandos aprašą ir jos narių (kurių dalį sudarytų asmenys iki 35 m.) CV.
  • Detalų laisvos formos kūrybinio projekto pristatymą (tekstinį, vizualinį ar video formatu).

Patirtimi dalinsis Lietuvos ir užsienio kūrėjai

Atrinktų kūrybinių idėjų autorius su savo komandomis Vilniaus teatras „Lėlė“ pakvies į edukacines ir kūrybines dirbtuves, kurios truks nuo gegužės iki rugsėjo mėn. Edukacinėje dalyje savo patirtimi lėlių ir objektų teatro srityje dalinsis įvairūs Lietuvos ir užsienio kūrėjai.

Gegužės 15-21 dienomis vyks paskaitos apie lėlių teatro tradiciją bei istoriją, ekskursija po Gyvąjį lėlių muziejų, dalyviai supažindinami su profesionalaus lėlių teatro Lietuvoje pradžia, taip pat su skirtingų lėlių tipų ypatybėmis bei valdymu. Kitame paskaitų bloke – gegužės 21-27 d. – bus kalbama apie šiuolaikinį lėlių ir objektų teatrą, vizualinio teatro tradiciją, susipažindinama su ryškiausiomis lėlių ir objektų teatro asmenybėmis pasaulyje, vyks susitikimas su Lietuvos ir užsienio kūrėjais. 28 d. laboratorijos dalyviai aplankys Vilniaus teatro „Lėlė“ cechus, susipažins su scenos tarnybų ir meninės gamybos personalu.

Vėliau – nuo gegužės 29 d. iki birželio 3 d. – dalyvų komandos kurs lėlių prototipus, brėžinių rengs brėžiniius, gryninis idėjas, taip pait vyks konsultacijos su scenos ir meninės gamybos tarnybomis. Iki birželio mėn. pabaigos toliau vyks gamybos darbai bei repeticijos. Kūrybinėje laboratorijoje komandos gaus optimalų biudžetą savo idėjos eksperimentams bei paieškoms (eskizo ar dalies kūrinio sukūrimui), o teatro infrastruktūra ir personalas pasitarnaus kūrybinių komandų repeticijoms bei kūrybinėms paieškoms.

Toliau kūrybinių dirbtuvių dalyviai tęs repeticijas nuo rugpjūčio mėn. antros pusės ir savo kūrinius pristatys rugsėjo mėnesį. Praėjus viešam kūrybinių projektų eskizų pristatymui bus svarstomas tolimesnis komandų ir teatro bendradarbiavimas bei geriausių kūrybinių darbų baigimas ir įtraukimas į Vilniaus teatro „Lėlė“ repertuarą.

Reklama
Komentuokite