Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

Aktualijos / Featured

Lankytojams atsiveria muziejai ir galerijos: turės laikytis griežtų sąlygų

Reklama

Nuo šiandien, kovo 15 dienos, anksčiau priimtu Vyriausybės sprendimu, atsidaryti ir lankytojus priimti gali šalies muziejai bei galerijos, kitos ekspozicinės erdvės uždarose patalpose.

Valstybės operacijų vadovo sprendimu, yra nustatytos muziejų, galerijų ir kitų ekspozicinių erdvių lankymo organizavimo būtinos sąlygos.

Kultūros ministerija

Kaip praneša Kultūros ministerija, Valstybės operacijų vadovo sprendimu, yra nustatytos muziejų, galerijų ir kitų ekspozicinių erdvių lankymo organizavimo būtinos sąlygos.

Reikalavimai ir įstaigoms, ir lankytojams

Muziejai ir galerijos turi užtikrinti, jog didžiausias vienu metu leidžiamas lankytojų skaičius būtų apskaičiuojamas pagal viešai lankomą plotą, kad vienam lankytojui tektų ne mažiau kaip 20 kv. metrų. Tarp asmenų turi būti laikomasi ne mažesnio nei 2 metrų atstumo, išskyrus vienos šeimos narius ar vieno namų ūkio narius. Vietose, kuriose susidaro eilė, pavyzdžiui, prie įėjimo, būtina pažymėti privalomus atstumus tarp eilėje stovinčių lankytojų ir užtikrinti šio reikalavimo laikymąsi.

Įstaigos taip pat turi užtikrinti, kad prieš patenkant į lankomą objektą būtų pateikta informacija apie asmens higienos laikymosi būtinybę. Į vidų negalės būti įleisti asmenys, kuriems pasireiškia ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių (karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas).

Lankomame objekte vyresni nei 6 metų asmenys turi dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones. Kaukių leidžiama nedėvėti neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės kaukių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei (rekomenduojama dėvėti veido skydelį).

Su visomis muziejų, galerijų ir kitų ekspozicinių erdvių lankymo organizavimo būtinomis sąlygomis galima susipažinti ČIA.

Kauno fotografijos galerija. © Organizatorių nuotr.

Ankstesni atlaisvinimai

VOXART.lt primena, kad pirmieji kultūros sektoriaus atlaisvinimai jau įsigaliojo nuo kovo 6-osios. Nuo šios dienos yra leidžiami renginiai, kurių metu neišlipama iš automobilio. Taip pat buvo leista fiziškai aptarnauti lankytojus bibliotekose bei lankyti pažintinius ir mokomuosius takus, parkus, muziejus, galerijas ir kitas ekspozicines erdves, zoologijos ir botanikos sodus, esančius atvirose lauko erdvėse, ne didesnėmis nei 5 asmenų grupėmis, išskyrus dviejų šeimų ir (ar) dviejų namų ūkių narius.

Karantinas Lietuvoje galioja iki kovo 31 dienos, tačiau neabejojama, kad jis bus pratęstas.

Reklama
Komentuokite
Autorius:
VOXART.lt