Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

Kultūros ministras įteikė apdovanojimą Baltijos knygos meno konkurso laureatui

Reklama

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas šiandien įteikė Baltijos knygos meno konkurso apdovanojimą Kęstučiui Pikūnui – knygos Jonas ir Adolfas Mekai: „Gyvenimo lai(š)kai“ dailininkui ir sudarytojui. Knygą išleido leidykla „Post scriptum. Littera“, spausdino spaustuvė „Petro ofsetas“.

K. Pikūnas buvo apdovanotas ir šiųmetėje Vilniaus knygų mugėje.

Baltijos knygos meno konkurse, kuris šiemet vyko Rygoje ir kuriame dalyvavo nacionaliniuose 2019 metų konkursuose apdovanotos knygos, gražiausią Lietuvos knygą rinko Latvijos ir Estijos atstovai, Latvijos – Lietuvos ir Estijos, Estijos – Lietuvos ir Latvijos komisijos nariai.

Gražiausia Latvijos knyga pripažinta Valdžio Abuolinio (Valdis Aboliņš) „Avangards, meilārts, jaunais kreisums un kultūras aukstā kara laikā“, Estijos – Karlo Kabanovo „Minu Trükikoda“.

K. Pikūnas buvo apdovanotas ir šiųmetėje Vilniaus knygų mugėje. Kultūros ministerijos kasmet organizuojamame Knygos meno konkurse autorius pelnė premiją meninės ir dokumentinės fotografijos leidinių kategorijoje už lengvą ir daugiasluoksnį vaizdažodinį pasakojimą knygoje Jonas ir Adolfas Mekai: „Gyvenimo lai(š)kai“.

Komentuokite