Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

Klaipėdoje „DIZAINO SAVAITĖ“ kviečia į parodą „Gero dizaino erdvė“

Reklama

Spalio 2 d., penktadienį, 18 val. festivalis „DIZAINO SAVAITĖ“ kviečia į Klaipėdos „Kultūros fabriką“ (Bangų g. 5A, Klaipėda), kuriame bus atidaroma paroda „Gero dizaino erdvė“. Paroda veiks iki spalio 25 dienos.

Kviečiame Klaipėdos miesto gyventojus atrasti jaukų, įvairiapusį, įdomų ir įkvepiantį lietuvišką dizainą.

Gražina Bočkutė

Asociacija „Dizaino forumas“ festivalio „DIZAINO SAVAITĖ“ metu rengia lietuviško dizaino ekspoziciją – šiuolaikinio dizaino parodą, kurioje pristatomi konkurso „Geras dizainas“ nugalėtojų darbai: baldai, šviestuvai, keramikos kūriniai, mados aksesuarai, interjero elementai, socialinio dizaino objektai, koncepcijos ir kt.

Parodoje – geriausi šių metų dizaino darbai

Ši paroda – išskirtinė proga klaipėdiečiams susipažinti su geriausiais lietuvių dizaino pavyzdžiais ir šiuolaikinio dizaino kultūra. Nacionalinis konkursas „Geras dizainas“ skirtas geriausiems Lietuvoje kuriančių dizainerių darbams ir šalyje veikiančių įmonių produkcijai reprezentuoti.

„Tai retrospektyvinė šiuolaikinio dizaino paroda, apžvelgianti geriausius Lietuvos dizaino kūrinius. Kviečiame Klaipėdos miesto gyventojus atrasti jaukų, įvairiapusį, įdomų ir įkvepiantį lietuvišką dizainą, apžiūrėti tarptautinių ekspertų įvertintus darbus. Norime pasidalinti gerosiomis dizaino patirtimis ir edukuoti visuomenę: rodydami gerą dizainą, siekiame supažindinti lankytojus su dizainu, kaip modernia veiklos šaka, leidžiančia tobulinti kasdienes mūsų interakcijas su išoriniu pasauliu,“ – teigia festivalio „DIZAINO SAVAITĖ“ 2020 Klaipėdos mieste projekto vadovė Gražina Bočkutė.

Krėsliukas NAÏVE LOW. „etc.etc.“ dizaino studija.

Parodoje savo darbus pristatys profesionalūs Lietuvos dizaineriai ir įmonės: Vita Vaitiekūnaitė, Barbora Adamonytė-Keidūnė, Greta Unguvaitytė, Agota Rimšaitė, Severija Inčirauskaitė-Kriaunevičienė, Eglė Rusteikaitė, Dalius Ilginis. Rasa Ilginė, Gerda Liudvinavičiūtė („Celsius 273“), Evelina Kudabaitė, Marija Puipaitė, Simonas Tarvydas („Indi“), Gaudutė Žilytė, įmonė „Iddo“, įmonė „Sedes Regia“, dizaino studija „Etc.etc“, įmonė EMKO, įmonė „Smells like spells“, „Godspeed Branding Studio“.

Klaipėdoje jau įvyko Dizaino protmūšiai

Rugsėjo 22 ir 25 d. festivalio „Dizaino savaitė“ metu jau vyko ir pirmieji Dizaino protmūšiai. Juose gausiai dalyvavo Klaipėdos miesto dizaineriai, kūrėjų bendruomenės ir kiti miestiečiai, jie interaktyviai įsitraukė į dizaino protmūšį – įgijo naujų žinių, giliau pažino dizaino istoriją. Pirmasis dizaino protmūšis įvyko „Švyturys Bhouse“. Jo klausimai aprėpė įvairias dizaino sritisk lausimų buvo tiek apie dizaino istoriją, tiek apie dabartines dizaino tendencijas. Protmūšio laimėtojai – komanda „7 moterys“ ir komanda VDA – surinko net 27,5 balus iš 39.

Antrasis dizaino protmūšis vyko „Žvejų bare“. Žaidimas buvo orientuotas į jūrinį dizainą, siekiant viešinti ir populiarinti turimą paveldą, supažindinti su Klaipėdos krašto jūrinio dizaino kultūros ypatumais. Smagiu, interaktyviu būdu dalyviai galėjo ne tik parodyti savo žinias, bet ir paminėti menkiau žinomus dalykus iš įvairių dizaino sričių. Šio protmūšio laimėtojai – komanda „Doctor idea“.

JUNTS Dizaineriai. Agota Rimšaitė, Cristina Sánchez.

„Džiaugiames, kad protmūšiuose aktyviai dalyvavo ne tik jaunieji dizaineriai, akademinė bendruomenė, dizaino profesijos atstovai, tačiau dizaino nepabūgo ir Klaipėdos miesto bendruomenė, įvairių specialybių atstovai. Kaip organizatoriai supratome, kad dizaino renginių Klaipėdoje tikrai trūksta, tačiau jų aktualumas didelis – tai parodė ne tik dalyvių gausa, tačiau ir puikus dalyvių dizaino išmanymas, todėl ir toliau ketiname organizuoti dizaino renginius Klaipėdoje. Jie laukia jau kitais metais, per kitų metų festivalį „Dizaino savaitė“ Klaipėdoje. Nuoširdžiai noriu padėkoti visiems, padėjusiems įgyvendinti šiuos renginius – festivalio partneriams ir draugams,“ – sakė Gražina Bočkutė.

Reklama
Komentuokite
Autorius:
VOXART.lt