Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

Ketvirtį amžiaus Kaune rengiama paroda–konkursas „Atgimimas“ kviečia į apdovanojimų vakarą

Reklama

Kovo 9 d. 16 val. Kauno apskrities viešoji biblioteka (Radastų g. 2) kauniečius ir miesto svečius kviečia į jubiliejinės dailės parodos–konkurso „Atgimimas“ dalyvių apdovanojimo ceremoniją ir šventinį vakarą.

Šiais metais parodoje eksponuojami 112-os autorių 225 kūriniai.

Šiais metais jau 25-tą kartą lankytojams duris atveria kasmetinė paroda–konkursas „Atgimimas“, įprasminanti mūsų Valstybei, jos ir žmogaus laisvei gyvuoti ir kurti svarbias datas: Vasario 16-ąją ir Kovo 11-ąją. Šią parodą galima įvardyti ne tik kaip reiškinį, brandinantį visuomenės pilietiškumą, gaivinantį istorinę atmintį, ugdantį tautinę savimonę, kultūrinę brandą, bet ir kaip rimčiausią Kauno meninio gyvenimo kasmetinę apžvalgą.

Parodos sumanytojas ir organizatorius dailininkas Vilius Ksaveras Slavinskas ir jo į organizacinį darbą įtraukti kolegos kultūrininkai, menininkai, menotyrininkai kasmet rengiamų parodų tematika puoselėja tautiškumo ir kūrybinės laisvės idėjas, o eksponuojamų kūrinių atrankos kriterijais skatina demokratiją bei meninį profesionalumą. Nuo 1999 metų parodų rengime talkino dailininkas Vytautas Stasys Lagunavičius, o pastaruoju metu – dailininkas Bangutis Prapuolenis.

Parodoje dalyvauja tiek vyresnioji, tiek jaunoji menininkų kartos, eksponuojami  kūriniai pasižymi atlikimo technikų, raiškos būdų, stilių, temų įvairove, nenutrūkstamai kurdami ištisą Kauno kūrybinio gyvenimo metraštį jau ketvirtį amžiaus. Per šį laiką eksponuota apie 4000 kūrinių. Šiais metais parodoje eksponuojami 112-os autorių 225 kūriniai. Visos parodos įamžintos video laikmenose-kataloguose, saugomuose Kauno apskrities viešosios bibliotekos Meno leidinių skyriuje.

Šių metų parodoje pristatomas platus Kauno menininkų kūrybos spektras nuo realizmo iki šiuolaikinio meno objektų. Tai kontrastinga Kauno dailės panorama, dokumentuojanti meno lauko kaitą per pastaruosius metus: fiksuojanti naujų autorių atsiradimą, senbuvių kūrybos vystymąsi, meninių laikmečio tendencijų kaitą. Eksponuojami kūriniai – ne tik tautinio ir meninio tapatumo paieškų, bet ir savojo laiko liudytojai, išraiškingai liudijantys, jog kauniečių menas gyvybingas ir progresuojantis.

Paroda veikia iki kovo 15 d.

Reklama
Komentuokite