Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

Išrinktos gražiausios Baltijos šalių 2019 metų knygos

Reklama

Baltijos knygos meno konkurse išrinktos gražiausios Lietuvos, Latvijos ir Estijos knygos. Šiemet konkursas vyko Rygoje ir jame dalyvavo nacionaliniuose 2019 metų konkursuose apdovanotos knygos, praneša Kultūros ministerija.

Gražiausią Lietuvos knygą rinko Latvijos ir Estijos atstovai, Latvijos – Lietuvos ir Estijos, Estijos – Lietuvos ir Latvijos komisijos nariai.

Gražiausia Lietuvos knyga išrinkta Jono ir Adolfo Mekų: „Gyvenimo lai(š)kai“. Knygos dailininkas ir sudarytojas – Kęstutis Pikūnas, išleido „Post scriptum. Littera“, spausdino spaustuvė „Petro ofsetas“.

Gražiausia knyga iš Latvijos pripažinta Valdžio Abuolinio (Valdis Aboliņš) „Avangards, meilārts, jaunais kreisums un kultūras aukstā kara laikā“. Sudarytoja Ieva Astahovska, dailininkas Aleksejs Muraško, išleido Latvijos šiuolaikinis meno centras, spausdino „PNB Print“.

Gražiausia Latvijos knyga: Valdis Aboliņš. „Avangards, meilārts, jaunais kreisums un kultūras aukstā kara laikā“. © Latvijos šiuolaikinio meno centras

Gražiausia knyga iš Estijos išrinkta Karlo Kabanovo „Minu Trükikoda“. Knygos dizainas – Tarvo Puusepp, išleido „Tallina Raamatutrükikoda“, spausdino „Creative Company“.

Gražiausią Lietuvos knygą rinko Latvijos ir Estijos atstovai, Latvijos – Lietuvos ir Estijos, Estijos – Lietuvos ir Latvijos komisijos nariai.

K. Pikūnas buvo apdovanotas šiųmetėje Vilniaus knygų mugėje. Kultūros ministerijos kasmet organizuojamame Knygos meno konkurse autorius pelnė premiją meninės ir dokumentinės fotografijos leidinių kategorijoje už lengvą ir daugiasluoksnį vaizdažodinį pasakojimą knygoje Jonas ir Adolfas Mekai: „Gyvenimo lai(š)kai“.

Gražiausia Estijos knyga: Karl Kabanov. „Minu Trükikoda“. © P–30
Komentuokite
Autorius:
VOXART.lt