Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

Iš dėžės sklindanti poezija

Reklama

Gruodžio 18 d. 19 val. restorane „Movido“ (Laisvės al. 54, Kaunas) vyks netradiciniai poezijos skaitymai: jų metu poetai savo kūrybą skaitys sulindę į… kartoninę dėžę.

Esame linguojantys tarp poezijos ir performanso, tai dažniausiai stengiamės įkišti poetą ar eilėraštį kažkur kitur, taip ieškodami naujų cheminių reakcijų.

Rūta Vyžintaitė

„Skaitymuose iš dėžės“ dalyvaus poetai Silvija Gaškaitė, Rokas Povilius, Kamilė Asadauskaitė, Simonas Bulotas, Gintaras Patackas ir kiti.

Skaitymų organizatorė Rūta Vyžintaitė:

„Kadangi mes (renginio organizatoriai „Poetautojai“) esame linguojantys tarp poezijos ir performanso, tai dažniausiai stengiamės įkišti poetą ar eilėraštį kažkur kitur, taip ieškodami naujų cheminių reakcijų. Taigi, iš pradžių dėjome eilėraščius į degtukų dėžutes, o dabar nusprendėme į dėžę sudėti visą poetą.

Konkreti idėja kilo iš pastebėjimo, kad kolegos skaito daug geriau, kai nėra matomi. O ir klausosi geriau. Taigi, skaitovui – laisvė, klausytojui – žaidimas atspėti. Kas ruošiantis skaitymams buvo sunkiausia? Sugalvoti, kaip dėžėje tilps Gintaras Patackas. Kviečiame į renginį tuos, kurie nori išgirsti/pasakyti slapčiausias poetų briaunas!“

Komentuokite
Autorius:
VOXART.lt