Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

Muzika: featured

Intriga melomanų kolekcijoms – nebylus muzikinis filmas

Reklama

Pastaruoju metu vienas svarbiausių klausimų menininkams – kaip tokiomis ekstremaliomis sąlygomis palaikyti gyvą kultūrą? Vilniaus miesto šiuolaikinės muzikos ansamblis „Synaesthesis“ siūlo savąjį variantą.

„Why Does This Appear?“ dėl savo ypatingos vizijos ir kūrybinio įgyvendinimo kokybės, tapo pastarojo laiko ansamblio „projektu numylėtiniu“.

Marta Finkelštein

Vieną įdomiausių pastarojo meto premjerų, kompozitoriaus Dominyko Digimo ir režisieriaus Kristijono Dirsės nebylų muzikinį filmą „Why Does This Appear?“ ansamblis sudėjo į mažytį USB atmintuką, kuris gali atsidurti kiekvieno melomano namuose.

Kūrinys „Why Does This Appear?“ tyrinėja ribas tarp prisiminimų, iliuzijų ir sapnų, aiškinasi, kaip mūsų prisiminimai keičiasi, juos pasakojant pirmą, antrą, ar trečią kartą. Nebylaus muzikinio filmo pagrindas – devynių žmonių atsiminimai, interpretuojami audiovizualine kalba. Dalis kūrinio herojų pasirodo ir pačiame filme, tačiau pagrindinius vaidmenis atlieka ansamblio „Synaesthesis“ nariai.

Kadras iš filmo „Why Does This Appear?“.

Šio kūrinio premjera turėjo įvykti Niujorke, tačiau jo, o ir „Synaesthesio“ debiutą menininkų svajonių mieste sutrikdė pandemija. Atsitiko taip, kad ir antroji jo premjera šį rudenį, „Gaidos“ festivalyje, buvo pakibusi ant plauko, tačiau, visgi, įvyko – tai buvo vienas paskutinių renginių, kuriame žiūrovai dar galėjo dalyvauti gyvai. Todėl natūralu, kad ansamblis „Synaesthesis“ ieškojo būdų, kaip šį kūrinį pamatyti platesnėms auditorijoms. 

„Dominyko Digimo ir Kristijono Dirsės „Why Does This Appear?“ dėl savo ypatingos vizijos ir kūrybinio įgyvendinimo kokybės, tapo pastarojo laiko ansamblio „projektu numylėtiniu“. Labai norime šiuo nuostabiu kūriniu dalintis, taigi pasirinkome audiovizualiam kūriniui tinkamą USB formatą ir siūlome galimybę jį įsigyti kaip išskirtinį objektą melomanų kolekcijoms“, – apie idėją pasakoja ansamblio vadovė, pianistė Marta Finkelštein

Nebylaus muzikinio filmo „Why Does This Appear?“ ištrauka: 

USB raktą su nebyliu muzikiniu filmu „Why Does This Appear?“ galima įsigyti neseniai atsidariusioje „Synaesthesis“ internetinėje parduotuvėje, kurioje – ir daugiau melomanams įdomių muzikinių atributų. Visų jų dizaino autorė – Greta Unguvaitytė. 

USB leidinio rėmėjai: Vilniaus miesto savivaldybė, Lietuvos kultūros taryba, VšĮ ,,Šiuolaikinė ausis“.

„Why Does This Appear?“ USB leidinys.
Reklama
Komentuokite