Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

Graffiti kultūra Klaipėdoje: T. Vincaičio-Plūgo personalinė paroda „Nuo gatvės iki galerijos“

Reklama

KKKC Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) rugsėjo 15 d. 18 val. atidaroma Tado Vincaičio-Plūgo personalinė paroda „Nuo gatvės iki galerijos“. Gatvės menininkas Tadas Vincaitis, savo kūrybai naudojantis Plūgo pseudonimą, – vienas iš grafičių pradininkų Lietuvoje. Jo darbų galima pamatyti ant Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Rygos,  Betliejaus ir kitų miestų pastatų fasadų. Vieną iš jo kūrinių – neofreską „Sapnas“, atliktą kartu su klaipėdiečiu menininku Edvardu Šepučiu ant VDA Klaipėdos fakulteto sienos Daržų g., jau spėjo pamėgti ir klaipėdiečiai.

Parodoje laukiu auditorijos, kuri neabejinga sienų dekoravimui ir sieninei tapybai, nelabai konservatyvios ir atlaidžios menininkui.

Tadas Vincaitis-Plūgas

T. Vincaičio parodos „Nuo gatvės iki galerijos“ ekspozicijoje – keli didelio formato darbai, atlikti tiesiai ant Parodų rūmų salės sienų, iliustruojantys grafičių subkultūros įtaką autoriaus kūrybai, menininko, kaip kūrybinės asmenybės, evoliuciją ir jo santykį su supančia aplinka bei su pačiu savimi. Savo darbais autorius akcentuoja, kad naujos kartos meno kryptys – graffiti, postgraffiti ar neofreskos žanras – taip pat gali būti meninės raiškos kalba, ir nebūtinai tik socialiniame kontekste.

Piešiniai, sukurti specialiai parodai ant KKKC Parodų rūmų salės sienų, pasibaigus eksponavimo laikui, paties autoriaus bus sunaikinti – uždažyti. Pasak menininko, tai atitinka gatvės, kaip laikino meno, koncepciją. Tačiau parodos „Nuo gatvės iki galerijos“ ilgalaike tąsa Klaipėdoje taps T.Vincaičio-Plūgo sukurta neofreska socialine tema ant pastato Gulbių g. 2 fasado. Paroda veiks iki 2017 m. spalio 15 d.

Parodos autorius Tadas Vincaitis-Plūgas:

„Ką įvardyčiau kaip didžiausią iššūkį ruošiantis parodai? Manyčiau, kad turėjimas labai mažai laiko parodos įgyvendinimui. Kol kas nežinau, pasimatys bedirbant ir bepaišant ant sienų rugsėjo 11-osios ryte.  Apie šią parodą seniai mąsčiau, mintis nėra nauja. Nedaug galerijų tai sau leidžia.

Džiugu, kad KKKC Parodų rūmai pasirodė tam atviri. Piešinių tematikos, jų dydžio ir kitų dalykų su Parodų rūmais nederinau, nes viskas paaiškės tik įžengus į pačią galeriją ir apžiūrėjus man skirtas erdves. Parodoje laukiu auditorijos, kuri neabejinga sienų dekoravimui ir sieninei tapybai; nelabai konservatyvios ir atlaidžios menininkui.“

Reklama
Komentuokite
Autorius:
VOXART.lt