Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

Fotografijų parodoje „Tęsiniai“ tyrinėjami tikrovės kontūrai

Reklama

Nuo kovo 30 d. iki balandžio 28 d. galerijoje „si:said“ (Daržų g. 18, Klaipėda) veikia Juliaus Kuršio fotografijų paroda „Tęsiniai“. Parodoje pristatomi fotografinės tikrovės kontūrų ir vaizdinio reprezentacijos ribų tyrinėjimai.

„Tęsiniai“ patiks tokiam žiūrovui, kurį domina gamta ir fotografiniai procesai.

Julius Kuršys

Kūnas (esinys) gamtoje patiria laiką kaip tęstinį, o fotografinis atvaizdas, formuojamas konkrečiose kadro ir laiko ribose, redukuoja daugiaplanę kūno buvimo erdvėje patirtį ir jos trukmę iki vieno vaizdinio. Fotografinio gesto kartojimas ir tęsimas, savo ruožtu, papildo tikrovę nauju vaizdinio patyrimo laiku. Tęsiniai– tai bandymai fotografinio proceso sukurtą laiką sutalpinti į vieną vaizdinį ir taip bent iš dalies atkurti įspūdžių tęstinumo pojūtį.

Fotografas Julius Kuršys:

„Dalis darbų yra iš ciklo, pradėto kaupti dar 2009 metais. Fotografijų serija „Tęsiniai“ kuriama nuo 2016 m. pavasario. Sukaupus dalį darbų, buvo suplanuota paroda. Sunkiausia ruošiantis parodai buvo sutalpinti laiką ir vizualinę patirtį fotografijoje, reprezentuoti įspūdžių visumą viename kadre. Manau, „Tęsiniai“ patiks tokiam žiūrovui, kurį domina gamta ir fotografiniai procesai.“

Reklama
Komentuokite
Autorius:
VOXART.lt