Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

Festivalyje „nowJapan“ – programa ne tik Japonijos mylėtojams, bet ir meno bei šiuolaikinių technologijų fanams

Reklama

Jei Japonija jums atrodo tolima ir egzotiška šalis, patikėkite – japonams Lietuva atrodo ne mažesnė egzotika. Netikėtos Japonijos kultūros ambasadorius Lietuvoje – festivalis „nowJapan“ Tekančios saulės šalies gerbėjus ir muzikos mylėtojus kviečia į neeilinį nuotykį. Imtynių pasaulio įkvėpta mados kolekcija, virtualios realybės simuliatorius, pristatantis Japonijos garsus ir muzikiniai pasirodymai – visa tai ir dar daugiau laukia rugsėjo 9-10 d. Litexpo parodų rūmuose (Laisvės pr. 5, Vilnius) vyksiančio festivalio programoje.

Mano auditorija yra visi, kas trokšta būti herojais. Herojais tiems, kuriuos myli, ir tiems, kuriais rūpinasi, o galbūt net tiems, kurių iki šiol nepažįsta.

Yukihiro Teshima

„nowJapan“ programa skirta ne tik Japonijos mylėtojams, bet ir visiems besidomintiems šiuolaikinėmis technologijomis, menu bei tolimais kraštais. Festivalis siekia parodyti ne tik tradicinę Japonijos pusę, bet ir atskleisti, kuo ji kvėpuoja šiandien. Festivalis pristato Japoniją tokia, kokia ji yra šiandien: tradicijų, modernumo ir spalvingų pramogų sintezė. Tad tarp gausybės pasirodymų, kūrybinių dirbtuvių, pranešimų, konkursų, ekspo stendų, parodų, filmų ir animacijos seansų, kiekvienas atras savo kelią į Japoniją.

Į festivalį atvykstantys Japonijos menininkai pristatys tai, kas aktualiausia ir labiausiai mėgstama šiuo metu Japonijos didmiesčiuose: nuo animacijos iki gaivios Japonijos gatvės madų kolekcijos. Pranešimų metu kūrėjai dalinsis įžvalgomis, ką reiškia būti kūrėju Japonijoje, kokia to kaina visuomenėje ir koks yra Japonijos kūrybinis klimatas.

„nowJapan“ metu lankytojai išvys japonų atlikėjus Mayucocoon, Kumisolo bei Tetsuya Shimogawa, gitaristą ir kompozitorių Takeshi Nishimoto, mados kūrėją Yukihiro Teshima, pristatysiantį savo drabužių liniją „Yukihero Prowrestling“, manga dailininkę Keiko Kikkawa ir iliustratorių Shota Kotake bei daugelį kitų svečių.

VOX ART kalbasi su vienu iš festivalio dalyvių – mados kūrėju Yukihiro Teshima – apie jo kolekcijos pristatymą Lietuvoje bei kuriamus drabužius.

„Kaip jaučiuosi prieš atvykdamas į festivalį „nowJapan“? Tiesą sakant, aš pernelyg jaudinuosi mąstydamas apie savo kolekcijos pristatymą, taigi tiesiog noriu susikoncentruoti į tai, kaip džiaugtis pačiam ir pradžiuginti už jūrų marių gyvenančius žmones.

Ar mano kuriami rūbai yra praktiški? Tiesą sakant, mano tikslas nėra pristatyti nešiojamus ir kasdienius drabužius, lygiai taip pat nesinori tapti ir pernelyg nišinės mados kūrėju. Dėl to dirbdamas noriu būti tikras, jog kūryba liejasi iš mano širdies, o ne galvos, o visa kita nesvarbu. Tačiau vis dėlto manęs neapleidžia nuojauta, jog rūbų kūrimas ne visada pasiteisina vadovaujantis vien širdimi, taigi bandau sau įteigti sukurti ir ką nors praktiško.

Pavyzdžiui, aš pats kasdien dėviu savo sukurtus drabužius: kai susitinku su draugais ar savo mergina, kai dirbu, kai miegu ir t.t. Žinoma, manydavau, kad man derėtų dėvėti ką nors formalesnio susitinkant su ypatingais VIP asmenimis, tačiau dabar, turėdamas daugiau galimybių bendrauti su tokiais žmonėmis, pamąsčiau – na kodėl gi nesukūrus ko nors formalesnio, to, ką norėčiau apsirengti, to, kas aš esu, to, ką dėvėtų mano herojai, susitikinėdami su tais ypatingaisiais. Taigi, dėviu savo rūbus kiekvieną mielą dieną.

Apie tai, kam skirti mano kuriami rūbai, negalvojau jau ilgą laiką. Tačiau per visus tuos metus, praleistus kuriant drabužius, turėjau galimybę dirbti su tokia galybe skirtingų žmonių ir patirti tiek daug dalykų, kad dabar man atrodo, jog kuriu rūbus sau pačiam. Be abejonės, esu tikras, jog kurdamas rūbus virstu tuo, kuo ir noriu būtu – herojumi. Mano auditorija yra visi, kas trokšta būti herojais. Herojais tiems, kuriuos myli ir tiems, kuriais rūpinasi, o galbūt net tiems, kurių iki šiol nepažįsta.“

Komentuokite
Autorius:
VOXART.lt
Žymos: nowJapan