Atsiprašome, galimi laikini mobiliosios versijos sutrikimai.

„Druskomanijos“ pirmi kartai – ir radijo eteryje: nuo pokalbių iki arbatinukų choro

Reklama

Pirmą kartą „Druskomanija“ sveikinsis eterio bangomis. Keturios specialiai festivaliui paruoštos radijo laidos nuo rugpjūčio 11 d. taps preliudija į sparčiai artėjančius „Druskomanijos“ renginius Kaune, Vilniuje ir Druskininkuose.

Kūrėjai pasistengė, kad klausytojai nenuobodžiautų ir išgirstų, ko dar negirdėjo. 

„Druskomanija“ ON AIR

START FM 94.2 antradienių ir sekmadienių vakarus užkariaus išradingi laidų autoriai ir jų sumanyti eksperimentai. Arbatinukų choras, Gilgamešo košmarai, provokuojantys pirmi kartai muzikoje ir gyvenime – kūrėjai pasistengė, kad klausytojai nenuobodžiautų ir išgirstų, ko dar negirdėjo. 

Pirmų kartų prisimimimus eteryje kolekcionuos aktorius, muzikantas Gabrielius Zapalskis ir jo pašnekovai, šių metų „Druskomanijos“ dalyviai. Laidos autorius klausytojams žada pažintį su kompozitoriais ir jų kūryba, įkvepiančių idėjų sklaidą ir patirtų pirmų kartų galeriją. „Pirmi kartai. Pokalbis su DM20 dalyviais“ START FM eteryje – jau kitą antradienį, rugpjūčio 11 d. 19 val.

Gabrielus Zapalskis. © B. Fratczak

Apie provokuojančius, kurioziškus ir kosminius muzikos pasaulio pirmus kartus pasakos kompozitorė Raimonda Žiūkaitė. Laidoje „(ne)prisvilę“ kūrėja žada sodrų turinio kokteilį: atvirą pokalbį su pirmųjų „Druskomanijos“ festivalių rengėjais, provokuojančias muzikos istorijos premjeras ir pirmąją iš Žemės paleistą muziką kitoms kosmoso būtybėms. Kodėl publikai sukėlė pasipiktinimą Igorio Stravinskio baletas „Šventasis pavasaris“, Johno Cage‘o kūrinys „4‘33“, Ludwigo van Beethoveno „Herojinė“ simfonija? Kokią muziką į kosmosą siuntė erdvėlaivis „Voyager“? Apie tai ir dar daugiau R. Žiūkaitė pasakos rugpjūčio 16 d. (sekmadienį) 19 val.

Trečiosios laidos centre – pirmoji rašytinė istorija apie Uruko didvyrį ir karalių Gilgamešą. Radijo spektaklio „Apie viską regėjusį“ autorės Daura Polonskytė ir Greta Štiormer nukels į priešą užmušti keliaujančio Gilgamešo sapnų pasaulį. Jame išryškėja ir pirmosios žmogiškos baimės – košmarai. Tarp garsinės dabarties ir pusdievio Gilgamešo košmarų balansuojantis radijo spektaklis START FM 94.2 eteryje skambės rugpjūčio 18 d. (antradienį) 19 val.

Giedrė Nalivaikaitė. © Asmeninis albumas

Į neįprastą arbatos ceremoniją kviečia atlikėja ir tekstų kūrėja Giedrė Nalivaikaitė. Autorė pasakoja neabejojanti savo virdulio talentu – šis prietaisas jos virtuvėje skardžiai uždainuoja bent kartą per dieną. Virdulys – talentingas solistas, tačiau ar tinka kolektyviniam pasirodymui? G. Nalivaikaitės diriguojamas keliasdešimties virdulių choras į pirmą arbatos ceremoniją radijo bangomis kviečia rugpjūčio 23 d. (sekmadienį) 19 val.     

„Druskomanijos“ įžanginė programa ON AIR

START FM 94.2 

– rugpjūčio 11 d. 19.00 Gabrielius Zapalskis | Pirmi kartai. Pokalbis su DM20 dalyviais

– rugpjūčio 16 d. 19.00 Raimonda Žiūkaitė | (ne)prisvilę

– rugpjūčio 18 d. 19.00 Greta Štiormer, Daura Polonskytė, Vilius Daumantas |
Apie viską regėjusį

– rugpjūčio 23 d. 19.00 Giedrė Nalivaikaitė | Arbatos ceremonija

Reklama
Komentuokite